Новости:

Да им посакаме среќа на нашите магични балерини од Балетското студио „Магија” (6/16/2023) - Викендов по трети пат  во Општина Штип ке се одржи натпревар по танц насловен Dance Cupp, на кој учество ке земаат повеке од 1000 дечиња. Натпреварот ке се одржи во Н.У. Центар за култура “Ацо Шопов” Штип во сабота 17.06.2023 година со почеток од  09:00 часот. За групата која ке има  најдобра кореографија од организациониот […]
Денови на култура во Кратово (6/10/2023) - Општина Кратово ги реализира традиционалните Денови на култура. 11 Јуни (недела) – Централен настан на манифестацијата Меѓународен фолклорен фестивал „РАЗИГРАНО КРАТОВО“ кој ќе започне во 16:30 ч. со дефиле во центарот на градот, 17:30 ч. културно уметничка програма пред Плато на Дом на култура „Лазар Софијанов“. Учесници: КУД „Ефрем Каранов“ – Кратово (4 групи) КУД […]
ДЕНОВИ НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ ВО ФАБРИКАТА ТАБ МАК ВО ПРОБИШТИП. (12/13/2023) - ТРАДИЦИОНАЛНО И ОВАА ГОДИНА ДРУШТВОТО ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА АКУМУЛАТОРИ ТАБ МАК ДООЕЛ ПРОБИШТИП ВО РАМКИ НА ДЕНОВИ НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ ДЕНОВИВЕ ОРГАНИЗИРА ПОСЕТИ НА УЧЕНИЦИ,ПЕНЗИОНЕРИ ОД ОПШТИНАТА И ЧЛЕНОВИ НА СЕМЕЈСТВАТА ВРАБОТЕНИ ВО ФАБРИКАТА. ВЧЕРА (12.12.2023) БЕШЕ  ПРВИОТ ДЕН НА НАСТАНОТ ОТВОРЕНИ ВРАТИ СО ПОСЕТА НА ВКУПНО 80 УЧЕНИЦИ ОД ООУ БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ ПРОБИШТИП И […]
Драги пријатели, да помогнеме! На Кристијан му треба целата наша помош! (8/1/2023) -                                                                             Помогни,донирај и ти! Кристијан Стојанов боледува од церебрална парализа со епилептични напади и има само 12 години. […]
Избери СРЕЌА (6/11/2023) - На сите ни се познати изреките„Какви ти се мислите, таков ти е животот“ или „Она што зрачиш, тоа привлекуваш“. Како навистина мислите за себеси – таков и ќе ви излезе на крајот животот. Клучот за среќата или несреќата е она што човекот навистина го мисли за себе. Има многу позитивни  мисли од познати и непознати […]
Општина Кратово во соработка со општина Пробиштип е во фаза на реализација на Проектот за подобрување на социјалните услуги на локално ниво (6/8/2023) - Општина Кратово во соработка со општина Пробиштип е во фаза на реализација на Проектот за подобрување на социјалните услуги на локално ниво одобрен од страна на Министерство за труд и социјална политика, а со поддршка од Светска банка. Во завршна фаза е опремувањето на просториите на ОО Црвен Крст Пробиштип и нивно прилагодување за воспоставување […]
Општина Пробиштип ќе изврши уште едно теристичко третирање против комарци (8/16/2023) - По стабилизирање на временските прилики, општина Пробиштип ќе изврши уште едно теристичко третирање против комарци . Според изгласаната програма за заштита на населението од заразни болести од страна на советниците во Советот на општина Пробиштип, до сега на територијата на нашата општина се реализирани 4 третирања против комарци , од земја со возило и тоа […]
Отворена ретроспективна изложба на слики на Владимир Ѓеоргиевски во галерискиот простор на Музеј на град Кратово. (6/16/2023) - Отворена ретроспективна изложба на слики на Владимир Ѓеоргиевски,на јавноста познат како еден од најистакнатите современи македонски сликари и професор на Архитектонски факултет,кој зад себе остави скапоцена ризница од уметничко богатство. Последната изложба насловена Страдањата на Дон Кихот ја одржа во 2016 година во месец април ,која беше поставена  во Музејот на град Скопје,а потоа истата […]
ПЕТДНЕВНА ЕКСКУРЗИЈА ЗА 57 ВРАБОТЕНИ ВО ФАБРИКАТА ТАБ МАК ДООЕЛ ПРОБИШТИП (7/6/2023) - На покана на ТАБ Груп, по повод Денот на групацијата на ТАБ, 01.07.2023 година, Друштвото за производство на акумулатори ТАБ МАК ДООЕЛ Пробиштип, организираше петдневна екскурзија за 57 свои вработени кои заминаа во Словенија на 28.06.2023 до 03.07.2023. Вработените на ТАБ МАК, во петдневната екскурзија, првата вечер беа сместени во Ски центарот Копе Словенија, кој […]
Поставување на тартан подлоги на двете спортски игралишта во ООУ Никола Карев Пробиштип. (6/8/2023) - Во тек е поставување на тартан подлоги на двете спортски игралишта во основното училиште “Никола Карев” Пробиштип. Во оваа фаза ќе се работи на игралиштето за фудбал, додека на игралиштето за кошарка веќе е завршено поставувањето на нова тартан подлога, по ова ќе следи одбележување на игралиштста и поставување на реквизити. Средствата се обезбедени од […]
Соло проект на музичарот Вито Славевски (6/13/2023) -   Еко радио дознава дека во подготовка е првиот соло проект на пробиштипскиот музичар Вито Славевски.Се работи на поп-рок балада насловена „The end“. Додека го очекуваме овој проект Вито може да го слушаме како вокал во групата  „Еуфорија“ со која група покрај многуте песни ја имаат и популарната нумера „Прича о љубави“посветена на Бора Ѓорѓевиќ,кој со […]