Еко Радио Новости Денови на култура во Кратово

Денови на култура во Кратово

Денови на култура во Кратово post thumbnail image
Сподели

Општина Кратово ги реализира традиционалните Денови на култура.

11 Јуни (недела) – Централен настан на манифестацијата Меѓународен фолклорен фестивал „РАЗИГРАНО КРАТОВО“ кој ќе започне во 16:30 ч. со дефиле во центарот на градот, 17:30 ч. културно уметничка програма пред Плато на Дом на култура „Лазар Софијанов“.

Учесници:
КУД „Ефрем Каранов“ – Кратово (4 групи)
КУД „Ристо Донев Учителот“ – Штип
КУЗ „Карпош“ – Крива Паланка
КУД „Григор Прличев“ – Скопје
Ф.А. Етно Ѕуница – општина Петровец – Скопје
КУД „Диша Џурџевич“ Вреоци – Лазаревац – Р.Србија
Ќе се приготвуваат мекици – теганици под сач за сите присутни гости.
🖼 12 Јуни (понеделник) – Семинар за традиционална музика и игра ШОПЦИ/КОТОРЦИ во Мултимедијален центар – Кино сала со почеток од 19:00 часот.
🪕13 Јуни (вторник) – Целовечерен концерт на Н.У. Ансамбл за народни игри и песни ТАНЕЦ во Мултимедијален центар – Кино сала со почеток од 20:00 часот.
📌

Сподели

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Слични новости

Општина Пробиштип ќе изврши уште едно теристичко третирање против комарциОпштина Пробиштип ќе изврши уште едно теристичко третирање против комарци

Сподели       По стабилизирање на временските прилики, општина Пробиштип ќе изврши уште едно теристичко третирање против комарци . Според изгласаната програма за заштита на населението од заразни болести од страна на советниците

Избери СРЕЌАИзбери СРЕЌА

Сподели        На сите ни се познати изреките„Какви ти се мислите, таков ти е животот“ или „Она што зрачиш, тоа привлекуваш“. Како навистина мислите за себеси – таков и ќе ви

Отворена ретроспективна изложба на слики на Владимир Ѓеоргиевски во галерискиот простор на Музеј на град Кратово.Отворена ретроспективна изложба на слики на Владимир Ѓеоргиевски во галерискиот простор на Музеј на град Кратово.

Сподели       Отворена ретроспективна изложба на слики на Владимир Ѓеоргиевски,на јавноста познат како еден од најистакнатите современи македонски сликари и професор на Архитектонски факултет,кој зад себе остави скапоцена ризница од уметничко богатство.