Еко Радио Новости Избери СРЕЌА

Избери СРЕЌА

Избери СРЕЌА post thumbnail image
Сподели

На сите ни се познати изреките„Какви ти се мислите, таков ти е животот“ или „Она што зрачиш, тоа привлекуваш“.

Како навистина мислите за себеси – таков и ќе ви излезе на крајот животот. Клучот за среќата или несреќата е она што човекот навистина го мисли за себе.

Има многу позитивни  мисли од познати и непознати автори,кои прават да се чуствувате подобро,па еве едни од нив.

1.Ако не можеш да леташ,трчај.Ако не можеш да трчаш, оди.Ако не можеш да одиш,лази.Но што и да правиш,најважно е да НЕ престануваш да се движиш.

2.Живеј за моментите кои нема да можеш да ги напишеш со зборови.

3.Не можете да се пронајдете себеси во минатото или иднината.Единственото место каде може да се пронајдете  е сегашниот миг.

4.Насмевката привлекува,смејте се.

 

Па луѓенца хранете ја вашата позитивност.Медитирајте,читајте книги,слушајте музика и поминувајте време со пријателите и семејството.

Бројни студии  покажуваат дека среќата е заразна,затоа потрудете се околу вас да има секогаш луѓе кои внесуваат позитивни чувства,среќа и многу насмевки.ИЗБЕРИ СРЕЌА!

 


Сподели

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Слични новости

Поставување на тартан подлоги на двете спортски игралишта во ООУ Никола Карев Пробиштип.Поставување на тартан подлоги на двете спортски игралишта во ООУ Никола Карев Пробиштип.

Сподели       Во тек е поставување на тартан подлоги на двете спортски игралишта во основното училиште “Никола Карев” Пробиштип. Во оваа фаза ќе се работи на игралиштето за фудбал, додека на игралиштето

ПЕТДНЕВНА ЕКСКУРЗИЈА ЗА 57 ВРАБОТЕНИ ВО ФАБРИКАТА ТАБ МАК ДООЕЛ ПРОБИШТИППЕТДНЕВНА ЕКСКУРЗИЈА ЗА 57 ВРАБОТЕНИ ВО ФАБРИКАТА ТАБ МАК ДООЕЛ ПРОБИШТИП

Сподели       На покана на ТАБ Груп, по повод Денот на групацијата на ТАБ, 01.07.2023 година, Друштвото за производство на акумулатори ТАБ МАК ДООЕЛ Пробиштип, организираше петдневна екскурзија за 57 свои вработени

ДЕНОВИ НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ ВО ФАБРИКАТА ТАБ МАК ВО ПРОБИШТИП.ДЕНОВИ НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ ВО ФАБРИКАТА ТАБ МАК ВО ПРОБИШТИП.

Сподели        ТРАДИЦИОНАЛНО И ОВАА ГОДИНА ДРУШТВОТО ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА АКУМУЛАТОРИ ТАБ МАК ДООЕЛ ПРОБИШТИП ВО РАМКИ НА ДЕНОВИ НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ ДЕНОВИВЕ ОРГАНИЗИРА ПОСЕТИ НА УЧЕНИЦИ,ПЕНЗИОНЕРИ ОД ОПШТИНАТА И ЧЛЕНОВИ