Еко Радио Здравство,Кратово,Новости,Пробиштип,Хуманотарни акции Општина Кратово во соработка со општина Пробиштип е во фаза на реализација на Проектот за подобрување на социјалните услуги на локално ниво

Општина Кратово во соработка со општина Пробиштип е во фаза на реализација на Проектот за подобрување на социјалните услуги на локално ниво

Општина Кратово во соработка со општина Пробиштип е во фаза на реализација на Проектот за подобрување на социјалните услуги на локално ниво post thumbnail image
Сподели

Општина Кратово во соработка со општина Пробиштип е во фаза на реализација на Проектот за подобрување на социјалните услуги на локално ниво одобрен од страна на Министерство за труд и социјална политика, а со поддршка од Светска банка.
📍Во завршна фаза е опремувањето на просториите на ОО Црвен Крст Пробиштип и нивно прилагодување за воспоставување на социјалната услуга Помош и нега во домот. Во рамки на проектот обучени се 14 негуватели од кои седум за општина Пробиштип и седум за општина Кратово. Давател на услугата ќе биде ОО Црвен Крст Пробиштип, а дефинирањето на услугата ќе биде дадена од ЈУ Центар за социјална работа Пробиштип и од ЈУ Центар за социјална работа Кратово со издавање на решенија за услугата.
✅ На корисниците на социјалната услуга помош и нега во домот (лица со најтешка попреченост, односно комбинирана попреченост со највисок степен, потполно слепи лица, стари лица со навршени 65 години живот и други лица со намален функционален капацитет кои не можат сами да се грижат за себе) ќе им се обезбедува помош за остварување на основни и инструментални активности.
ℹ️ ℹ️За повеќе информации може да се обратите во ЈУ Центар за социјална работа- Пробиштип и Кратово или во Канцеларијата на Општинската организација Црвен Крст- Пробиштип.

Сподели

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Слични новости

Избери СРЕЌАИзбери СРЕЌА

Сподели        На сите ни се познати изреките„Какви ти се мислите, таков ти е животот“ или „Она што зрачиш, тоа привлекуваш“. Како навистина мислите за себеси – таков и ќе ви

Општина Пробиштип ќе изврши уште едно теристичко третирање против комарциОпштина Пробиштип ќе изврши уште едно теристичко третирање против комарци

Сподели       По стабилизирање на временските прилики, општина Пробиштип ќе изврши уште едно теристичко третирање против комарци . Според изгласаната програма за заштита на населението од заразни болести од страна на советниците

Денови на култура во КратовоДенови на култура во Кратово

Сподели       Општина Кратово ги реализира традиционалните Денови на култура. 11 Јуни (недела) – Централен настан на манифестацијата Меѓународен фолклорен фестивал „РАЗИГРАНО КРАТОВО“ кој ќе започне во 16:30 ч. со дефиле во