Еко Радио Новости,Образование,Пробиштип,Спорт Поставување на тартан подлоги на двете спортски игралишта во ООУ Никола Карев Пробиштип.

Поставување на тартан подлоги на двете спортски игралишта во ООУ Никола Карев Пробиштип.

Поставување на тартан подлоги на двете спортски игралишта во ООУ Никола Карев Пробиштип. post thumbnail image
Сподели

Во тек е поставување на тартан подлоги на двете спортски игралишта во основното училиште “Никола Карев” Пробиштип. Во оваа фаза ќе се работи на игралиштето за фудбал, додека на игралиштето за кошарка веќе е завршено поставувањето на нова тартан подлога, по ова ќе следи одбележување на игралиштста и поставување на реквизити.
Средствата се обезбедени од буџетот на училиштето.
➡️ Во втора фаза од уредување на терените и училишниот двор ќе следи реконструкција на патеката за трчање, осветлување, реконструкција на игралиштето за тенис и реконструкција на отворените училници објави денеска градоначалникот Драган Анастасов.

Сподели

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Слични новости

Избери СРЕЌАИзбери СРЕЌА

Сподели        На сите ни се познати изреките„Какви ти се мислите, таков ти е животот“ или „Она што зрачиш, тоа привлекуваш“. Како навистина мислите за себеси – таков и ќе ви

ДЕНОВИ НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ ВО ФАБРИКАТА ТАБ МАК ВО ПРОБИШТИП.ДЕНОВИ НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ ВО ФАБРИКАТА ТАБ МАК ВО ПРОБИШТИП.

Сподели        ТРАДИЦИОНАЛНО И ОВАА ГОДИНА ДРУШТВОТО ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА АКУМУЛАТОРИ ТАБ МАК ДООЕЛ ПРОБИШТИП ВО РАМКИ НА ДЕНОВИ НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ ДЕНОВИВЕ ОРГАНИЗИРА ПОСЕТИ НА УЧЕНИЦИ,ПЕНЗИОНЕРИ ОД ОПШТИНАТА И ЧЛЕНОВИ