Еко Радио Новости ДЕНОВИ НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ ВО ФАБРИКАТА ТАБ МАК ВО ПРОБИШТИП.

ДЕНОВИ НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ ВО ФАБРИКАТА ТАБ МАК ВО ПРОБИШТИП.

ДЕНОВИ НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ ВО ФАБРИКАТА ТАБ МАК ВО ПРОБИШТИП. post thumbnail image
Сподели

ТРАДИЦИОНАЛНО И ОВАА ГОДИНА ДРУШТВОТО ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА АКУМУЛАТОРИ ТАБ МАК ДООЕЛ ПРОБИШТИП ВО РАМКИ НА ДЕНОВИ НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ ДЕНОВИВЕ ОРГАНИЗИРА ПОСЕТИ НА УЧЕНИЦИ,ПЕНЗИОНЕРИ ОД ОПШТИНАТА И ЧЛЕНОВИ НА СЕМЕЈСТВАТА ВРАБОТЕНИ ВО ФАБРИКАТА.

ВЧЕРА (12.12.2023) БЕШЕ  ПРВИОТ ДЕН НА НАСТАНОТ ОТВОРЕНИ ВРАТИ СО ПОСЕТА НА ВКУПНО 80 УЧЕНИЦИ ОД ООУ БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ ПРОБИШТИП И ОД ПОДРАЧНОТО УЧИЛИШТЕ КИРИЛ И МЕТОДИЈ ЗЛЕТОВО.УЧЕНИЦИТЕ ГИ ПОСЕТИЈА ПРОЗВОДСТВЕНИТЕ ПОГОНИ,КАДЕ СЕ ЗАПОЗНАА СО РАБОТНАТА АТМОСФЕРА,УСЛОВИТЕ ЗА РАБОТА  А ОД СТРАНА НА ОДГОВОРНИТЕ ЛИЦА ВО КОМПАНИЈА БЕА ПОДЕТАЛНО ЗАПОЗНАЕНИ СО МАШИНСКИОТ ПАРК КАКО И СО ФАЗИТЕ НА ПРОИЗВОСТВО НИЗ КОЈ ШТО ТРЕБА ДА ПОМИНАТ СИТЕ ЕЛЕМЕНТАРНИ ПОГОНИ ЗА НА КРАЈ ОД НИВ ДА ПРОИЗЛЕЗЕ АКУМУЛАТОР.,

ТРАДИЦИОНАЛНО КАКО И СЕКОЈА ГОДИНА ИСТО ТАКА И ОВАА,СЕ ОРГАНЗИРА НАСТАН ПОД ЛОГОТО ДЕНОВИ НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ  ПО ПОВОД УСПЕШНО ЗАВРШЕНА ГОДИНА ВО НАШАТА КОМПАНИЈА.НАШАТА ЦЕЛ Е СО ОВОЈ НАСТАН ДА ПОКАЖЕМЕ НА НАШИТЕ ГРАЃАНИ И СИТЕ КОЈ ШТО СЕ ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ДА ДОЈДАТ ДА ЈА ПОСЕТАТ КОМПАНИЈАТА ДА ВИДАТ  КАКО РАБОТИМЕ И КАКО СЕ ГРИЖИМЕ ЗА ВРАБОТЕНИТЕ,КАКО СЕ ГРИЖИМЕ ЗА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА  И КАКО СЕ ГРИЖИМЕ ЗА ЗДРАВЈЕТО И БЕЗБЕДНОСТА НА НАШИТЕ ВРАБОТЕНИ.

ПА ТАКА ТРИ ДЕНА СО ПОСЕТА НА УЧЕНИЦИ,ВТОРИОТ ДЕН СО ПОСЕТА НА ПЕНЗИОНЕРИ И ТРЕТИОТ ДЕН СО ПОСЕТА НА НАШИТЕ СЕМЕЈСТВА КЕ ОДБЕЛЕЖИМЕ УШТЕ ЕДНА УСПЕШНА ГОДИНА ЗА КОМПАНИЈАТА ТАБ МАК  -РОБЕРТ ФИЛИПОВСКИ  РАКОВОДИТЕЛ НА ОДДЕЛ ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА И ЖИВОТНА СРЕДИНА.

 

 

ДЕНЕСКА (13.12.2023) ФАБРИКАТА ЈА ПОСЕТИЈА ГОЛЕМ БРОЈ НА  ПЕЗНИОНЕРИ ОД ОПШТИНА ПРОБИШТИП ОД КОИ ИМАШЕ И ПОРАНЕШНИ ВРАБОТЕНИ ВО ФАБРИКАТА ВЕЌЕ  ПЕНЗИОНИРАНИ ЛИЦА,КОИ БЕА ИЗНЕНАДЕНИ ОД РАЗЛИКАТА ВО ТЕХНОЛОШКИОТ ПРОЦЕС,ХИГЕНАТА НА ПОГОНИТЕ НО И ОД НАЧИНОТ НА КОЈ Е ИМПЛЕМЕНТИРАНА БЕЗБЕДНОСТА И ЗДРАВЈЕТО ПРИ РАБОТА.

 

СО СВОИТЕ ПРОИЗВОДИ КОМПАНИЈАТА ТАБ МАК ГО ПОКРИВААТ ПАЗАРОТ ВО МАКЕДОНИЈА, А 97 ПРОЦЕНТИ ОД ПРОИЗВОДСТВОТО Е НАМЕНЕТО ЗА ПАЗАРИТЕ ВО ШПАНИЈА, ИТАЛИЈА, ФРАНЦИЈА, ВЕЛИКА БРИТАНИЈА, БЛИСКИОТ ИСТОК, А СЕ СТРЕМАТ И КОН ПАЗАРОТ ВО АМЕРИКА И ДРУГИ ПАЗАРИ ВО СВЕТОТ. ТАБ МАК ВО 2021 ГОДИНА БЕШЕ 24-ТА НАЈУСПЕШНА КОМПАНИЈА И 25-ТА НАЈГОЛЕМА КОМПАНИЈА ВО МАКЕДОНИЈА КОЈА ОСТВАРУВА 100 МИЛИОНИ ЕВРА ГОДИШНО.

 

 

 

 


Сподели

Коментирај

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Слични новости

Општина Пробиштип ќе изврши уште едно теристичко третирање против комарциОпштина Пробиштип ќе изврши уште едно теристичко третирање против комарци

Сподели       По стабилизирање на временските прилики, општина Пробиштип ќе изврши уште едно теристичко третирање против комарци . Според изгласаната програма за заштита на населението од заразни болести од страна на советниците

Поставување на тартан подлоги на двете спортски игралишта во ООУ Никола Карев Пробиштип.Поставување на тартан подлоги на двете спортски игралишта во ООУ Никола Карев Пробиштип.

Сподели       Во тек е поставување на тартан подлоги на двете спортски игралишта во основното училиште “Никола Карев” Пробиштип. Во оваа фаза ќе се работи на игралиштето за фудбал, додека на игралиштето